سبد خرید 0
جستجوی پیشرفته
جستجو بر اساس قیمت (تومان)
بر اساس رنگ

مواد آبکاری

مشاهده اطلاعات بیشتر ...
جستجو در نتایج : فقط نمایش کالاهای موجود :
مرتب سازی بر اساس : تعداد نمایش :

فروش انواع مواد آبکاری | تولید مواد آبکاری با کیفیت عالی

خرید آنلاین انواع مواد آبکاری با کیفیت عالی

صنعت آبکاری یکی از صنایع بزرگ مصرف کننده مواد شیمیایی است. محصولات شیمیایی پودری و مایع در کشورمان ایران تولید و یا بصورت وارداتی از کشورهای تولید کننده مواد شیمیایی مخصوص صنعت آبکاری به بازار مصرف این صنعت عرضه می شود.

مجموعه سبحان شیمی گیلان به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات صنعت آبکاری در سطح کشور فعالیت دارد. می توانید جهت خرید مواد آبکاری با کارشناسان بخش فروش تماس حاصل فرمایید.

سبحان شیمی تولید کننده مواد آبکاری

ما در مجموعه خود خوشبختانه از مهارت و دانش یکی از بهترین متخصصین حوزه تولید مواد آبکاری بهره می بریم که به عنوان مشاور در بسیاری از شرکت ها تولید کننده و عرضه کننده محصولات آبکاری نیز فعالیت دارند. بیش از سی سال فعالیت و آزمایش در تولید بهترین و با کیفیت ترین مواد آبکاری منجر به تولید محصولات آبکاری شده است که با اطمینان می توان گفت توان رقابت با معروف ترین برندهای خارجی را دارد.

چه نوع مواد آبکاری در مجموعه شما عرضه می شود؟

ما توانایی تامین و تولید انواع مواد آبکاری از جمله موارد ذیل را بصوتر عمده داریم:

1-    انواع کروماته های زرد، آبی، مشکی و....

2-    انواع مواد آبکاری نیکل

3-    سیانور مس، سیانور سدیم و....

4-    انواع براقی

5-    انواع نمک های آماده آبکاری

6-    و.......

آبکاری چیست؟

آبکاری در اصل یک فرآیند تکمیلی است که عمدتا برای پوشاندن اجسام فلزی با یک لایه نازک و بادوام از فلز دیگر استفاده می شود، این فرآیند رسوب الکتریکی نام دارد. در نتیجه این عملیات، سطح فلز در برابر خوردگی محافظت می شود، همچنین باعث زیباترشدن ظاهر(دادن رنگ خاص، درخشش، پوشش آینه ای) فلز می‌شود.

آبکاری باعث اصلاح خواص شیمیایی، فیزیکی و مکانیکی یک قطعه می شود. استفاده از جریان الکتریکی باعث کاهش کاتیون های فلزی محلول (یون های با بار مثبت خالص) می شود، به طوری که یک لایه فلزی نازک و منسجم بر روی خود قطعه تشکیل می گردد که به عنوان یک الکترود منفی (آند) عمل می کند.

مهم ترین فلزاتی که در صنعت آبکاری مورد استفاده هستند؟

  • طلا
  • نقره
  • نیکل
  • کروم
  • مس
  • آلیاژهای مختلف

فرآیند آبکاری چگونه انجام می شود؟

فرآیند آبکاری فلز شامل رسوب یک لایه نازک فلز بر روی سطح یک بستر، معمولاً از طریق یک فرآیند الکتروشیمیایی است. در اینجا مراحل مختلف درگیر در یک فرآیند معمولی آبکاری فلز را بهصورت خلاصه شرح می دهیم:

  • آماده سازی بستر

اولین مرحله آماده سازی سطح بستری است که آبکاری می شود. این فرایند شامل تمیز کردن، چربی زدایی و پرداخت برای از بین بردن هر گونه آلودگی، اکسید یا عیوب می باشد.

  • تمیز کردن و فعال سازی سطح

در طی این مرحله زیرلایه کاملاً تمیز می شود تا روغن های باقی مانده، کثیفی یا آلودگی ها از بین برود. این کار برای اطمینان از چسبندگی خوب مواد آبکاری بسیار مهم است. ممکن است از محلول های پاک کننده اسیدی یا قلیایی استفاده شود.

  • شستشو

پس از تمیز کردن، زیرلایه شستشو داده می شود تا هر گونه مواد تمیز کننده یا باقی مانده از آن پاک شود. این کار معمولا با استفاده از آب دیونیزه انجام می شود.

  • حمام آبکاری اصلی

بستر در یک حمام  حاوی محلولی از نمک های فلزی، عوامل کمپلکس کننده و سایر مواد شیمیایی غوطه ور می شود. آندهای ساخته شده از همان فلز نیز در حمام قرار می گیرند. یک جریان مستقیم اعمال می‌شود و باعث می‌شود یون‌های فلزی از آندها حل شده و روی زیرلایه رسوب کنند.

  • زمان آبکاری و چگالی جریان

زمان آبکاری و چگالی جریان (جریان در واحد سطح) به دقت کنترل می شود. این پارامترها بر ضخامت و کیفیت آبکاری تأثیر می گذارد.

  • شست و شو

پس از آبکاری، بستر کاملا شسته می شود تا محلول اضافی آبکاری حذف شود.

  • خشک كردن

هنگامی که فرآیند آبکاری کامل شد، بستر آبکاری شده معمولا خشک می شود تا رطوبت باقیمانده از بین برود.

  • کنترل و بازرسی کیفیت

قطعه آبکاری شده تحت بازرسی دقیق قرار می گیرد تا اطمینان حاصل شود که استانداردهای کیفیت را برآورده می کند. این کار ممکن است شامل بازرسی بصری، اندازه گیری ضخامت، تست چسبندگی و سایر بررسی های کیفیت باشد.

چند مدل آبکاری وجود دارد؟

انواع مختلفی از فرآیندهای آبکاری وجود دارد که هر کدام برای کاربردها و مواد خاص طراحی شده اند. در اینجا برخی از رایج ترین انواع آبکاری آورده شده است:

  • آبکاری الکتروشیمیایی

این روش پرکاربردترین فرآیند است. این کار شامل استفاده از یک سلول الکترولیتی است که در آن یک جسم فلزی در محلول آبکاری همراه با آند ساخته شده از فلزی که قرار است آبکاری شود، غوطه ور می شود. یک جریان مستقیم اعمال می شود که باعث می شود یون های فلزی از آند حل شده و روی کاتد رسوب کنند.

کاربردها: برای پوشش های تزئینی، مقاومت در برابر خوردگی، افزایش رسانایی و سایر اهداف کاربردی استفاده می شود.

  • الکترولس

بر خلاف الکتریکی، الکترولس نیازی به جریان الکتریکی ندارد. در عوض، متکی به یک واکنش شیمیایی برای رسوب یک لایه فلز بر روی یک بستر است. این فرآیند معمولاً از یک عامل کاهنده برای تسهیل واکنش استفاده می کند.

کاربردها: آبکاری الکترولس برای اشکال پیچیده، مواد غیر رسانا و کاربردهایی که ضخامت پوشش یکنواخت حیاتی است استفاده می شود.

  • گالوانیزه کردن

روش گالوانیزه شامل پوشش فولاد یا آهن با یک لایه روی zinc برای محافظت در برابر خوردگی است. معمولا از طریق گالوانیزه گرم، جایی که مواد در مذاب روی zinc غوطه ور می شوند، یا از طریق الکتروگالوانیزه کردن، که از فرآیند آبکاری برای اعمال پوشش روی zinc استفاده می کند، انجام می شود.

کاربردها: گالوانیزه به طور گسترده در صنایع ساختمانی، خودروسازی و سایر صنایع که مقاومت در برابر خوردگی ضروری است استفاده می شود.

  • آندایز کردن

آندایزینگ یک فرآیند الکتروشیمیایی است که لایه اکسید طبیعی یک سطح فلز را ایجاد می کند. این فرآیند شامل غوطه ور کردن یک فلز در حمام الکترولیتی و سپس اعمال الکتریسیته است. نوع حمام الکترولیتی مورد استفاده در فرآیند به نوع فلزی که آنودایز می شود بستگی دارد. به عنوان مثال، قطعات آلومینیومی به حمام الکترولیتی اسیدی نیاز دارند.

این روش 3 نوع مختلف دارد:

1. آنودایز اسید کروم (نوع I) : آندایز کردن با اسید کرومیک یک لایه نازک ایجاد می کند که نرم تر از سایر انواع پوشش های آندی است.

2. آنودایز سولفوریک (نوع II): اسید سولفوریک متداول ترین محلول آندایز کننده است. یک پوشش نسبتاً ضخیم ایجاد می کند. پوشش‌های نازک‌تر که به نازکی پوشش‌های نوع I نیستند، به عنوان نوع IIB شناخته می‌شوند.

3. آنودایز سخت (نوع II) : میتواند لایه ای سخت تر و بادوام تر ایجاد کند.

  • کروماتینگ 

کروماسیون شامل تبدیل شیمیایی یک سطح فلزی برای ایجاد یک لایه محافظ است.  در آن لایه نازکی از اکسید کروم بر روی سطح فولاد ضد زنگ برای بهبود مقاومت در برابر خوردگی تشکیل می شود.

کاربردها: کروماسیون برای محافظت در برابر خوردگی، به ویژه برای فلزاتی مانند آلومینیوم و فولاد ضد زنگ استفاده می شود.

  • قلع کردن

آبکاری قلع شامل رسوب یک لایه قلع بر روی یک بستر، اغلب از طریق فرآیند آبکاری الکتریکی است. سطوح قلع اندود به دلیل مقاومت در برابر خوردگی و لحیم کاری معروف هستند.

کاربردها:  در صنایع الکترونیک برای قطعاتی مانند کانکتورها و بردهای مدار چاپی استفاده می شود.

  • آبکاری طلا

شامل رسوب یک لایه نازک طلا بر روی یک بستر است که معمولاً با استفاده از فرآیند آبکاری الکتریکی انجام می شود. سطوح با روکش طلا به دلیل جذابیت زیبایی ، هدایت الکتریکی و مقاومت در برابر خوردگی ارزشمند هستند.

کاربردها: در جواهرات، الکترونیک، هوا فضا و کاربردهای تزئینی استفاده می شود.

هدف از انجام فرآیند آبکاری چیست؟

1-    حفاظت در برابر خوردگی

2-    بهبود ظاهر زیبایی

3-    بهبود رسانایی الکتریکی

4-    مقاومت در برابر سایش

5-    کاهش اصطکاک و روانکاری

6-    خواص ضد لک و ضد رسوب

7-    قابلیت لحیم کاری و اتصال پذیری

8-    چسبندگی تقویت شده برای پوشش ها

9-    آبکاری انتخابی برای کاربردهای خاص

10-                    حفاظت از مواد شیمیایی و محیط زیست

تاریخچه پیدایش صنعت آبکاری

به احتمال زیاد اولین آبکاری در دوران امپراتوری اشکانی انجام شده‌است. ویلهلم کونیگ دستیار موزه ملی عراق در دهه ۱۹۳۰ تعدادی از اشیا نقره بسیار ظریف از عراق باستان را که با لایه‌های بسیار نازک طلا پوشانده شده بود، مشاهده کرده بود و گمانه زنی کرد که آنها آبکاری شده‌اند. او ایده خود را با اشاره به باتری احتمالی اشکانی که در سال ۱۹۳۸ در نزدیکی کلان‌شهر تیسفون، پایتخت اشکانیان و ساسانیان (۲۲۴ تا ۶۵۰ بعد از میلاد) امپراتوریهای ایران کشف شد، تأیید کرد. این که آیا این دستگاه در واقع یک باتری بوده‌است یا خیر و از آن برای چه چیزی استفاده می‌شود، هنوز مورد بحث محققان است.

هدف از انجام آبکاری در صنایع مختلف چیست؟

هم زمان با پیشرفت علم تکنولوژی و با ورود به مرزهای ناشناخته جهان هستی و پیچیدگی جهان ارتباطات و رقابتهای شدید جهانی، نیاز به ابزار و وسایل مدرن و پیچیده و دقیق با تواناییهای خاص و ساخت قطعات و کالاها که هزینه تولید کمی داشته باشد بیش از پیش احساس می گردد. فلزات لازم برای ساخت چنین قطعات و کالاهایی عمدتا کمیاب و گران قیمت می باشند.

از طرفی یکی از معضلات جامعه بشری خسارتهای ناشی از خوردگی است به طوری که بر اساس آمارهای موجود میزان خسارتها و ضررهای ناشی از خوردگی رقمی برابر با 4.5 درصد تولید ناخالص ملی کشورهای جهان اعلام گردیده است. صنعت آبکاری با توجه به اهداف ذیل قادر است میزان خسارت ناشی از خوردگی و سایش را به شدت کاهش داده و جامعه بشری را در تولید قطعات و وسایل و ابزار و کالاها با هزینه ای بسیار کم، با توجه به اولویت حفظ منابع معدنی و طبیعی و استفاده بهینه از آنها یاری نماید.

الف - صرفه جویی کلان اقتصادی در ساخت قطعات و کالاها

فلزات مورد نیاز برای ساخت ابزار و وسایل ، قطعات و کالاها با ویژگیهای خاص در طبیعت کمیاب و بسیار گران می باشند. از طرفی فولاد و بسیاری از فلزات دیگر و همچنین پلاستیک به تنهایی جوابگوی نیازهای متنوع جامعه بشری نیستند.

صنعت آبکاری می تواند با کمترین هزینه و با ایجاد پوشش های مطلوب فلزی و یا غیر فلزی بر روی قطعات ساخته شده از فلزات ارزان و پلاستیکها این نیاز را برآورده سازد.

نمونه هایی از توان صنعت آبکاری به شرح زیر است:

1. ساخت انواع مدارچاپی : یکی از مهمترین تولیدات صنعت آبکاری می باشد که اهمیت ویژه ای در ساخت و تولید رایانه ها، تلویزیون ، قطعات الکترونیک و ... دارند. قابل توجه است که در ساخت مدارچاپی ها قطعه از پلاستیکها انتخاب و سپش سطح آن را به روش آبکاری متالیزه نموده و فلز مورد نظر (که عموما طلا است) را بر آن رسوب می دهند.

2. آبکاری طلا، نقره و پلاتین: بر روی قطعات فولادی برای افزایش هدایت الکتریکی در صنایع برق و الکترونیک و ... .

3- آبکاری قلع: بر روی قطعات فولادی برای پیشگیری از آلودگی در صنایع غذایی و لحیم پذیری در صنایع برق و الکترونیک و صنایع خودروسازی و ...

4- آبکاری کرم سخت: بر روی غلتکها، قالبها، قطعات خودرو و .. ساخته شده از فولاد به منظور تامین مقاومت سایشی و حرارتی لازم

5- آندایز سخت: بر روی سازه های آلومینیومی و برای افزایش سختی سطح آن در صنایع هواپیماسازی، دفاعی و ...

6- فسفاته کاری: بر روی قطعات فولادی به منظور مقاومت خوردگی و چسبندگی بیشتر رنگ در ساخت بدنه خودرو، یخچال و ...

7- الکترولاک : بر روی قطعات فولادی و غیر آهنی به منظور مقاومت خوردگی در بدنه خودروها، شیر آلات و ...

8- سرامیکی: بر روی قطعات فولادی به منظور مقاومت در برابر حرارتهای بالاتر از 6000 درجه سانتیگراد، سایش، خوردگی، تولید مبدلهای حرارتی، قطعات موتور جت و ...

9- ساخت قطعات دقیق به روش آبکاری : برای ساخت قطعاتی حساس و دقیق که با روشهای متداول امکان پذیر نمی باشد. ساخت رادارها و ...

10 - آبکاری روی و آلیاژهای آن: بر روی بسیاری از قطعات فولادی در اکثر صنایع

ب- مقاومت به خوردگی و سایش و افزایش عمر مفید قطعه

صنعت آبکاری با ایجاد پوشش های مناسب سهم عمده ای در کاهش میزان خسارات وارده به قطعات و افزایش طول عمر آنها دارد.

ج - بهداشتی نمودن قطعات و جلوگيري از مشکلات زیست محیطی

بسیاری از قطعات فلزی و غیر فلزی که روزانه همه افراد با آنها سروکار دارند می توانند حامل و ناقل انواع آلودگیها باشند. نگاهی به یراق آلات، شیر آلات بهداشتی، وسایل آشپزخانه، لوازم خانگی و ... نمونه هایی در مورد اهمیت نقش صنعت آبکاری در بهداشتی کردن قطعات است.

د - زیبا سازی و قطعات و کالاها

تا آنجا که بشر در برخورد با هر چیزی نخست به ظاهر آن توجه می کند ظاهر محصولات از با اهمیت ترین قسمت در جلب مشتری محسوب گردیده و نقشی مهم در بازاریابی دارد. مثالهایی از انواع لوسترها، صنایع روشنایی، خودکارها و خودنویس، صنایع میز و صندلی و تختخواب و ... را می توان نام برد.

آبکاری فلز در چه صنایعی قابل استفاده است؟

صنعت آبکاری فلز یکی از کاربردی ترین صنایع امروزی می باشد که صنعت های متنوع و متعدد بسیاری را نیز به خود وابسته کرده است. صنایع دفاعی از جمله مهم ترین صنایعی هستند که آبکاری فلزات را در زمینه تولید سلاح، موشک، ماهواره، رادار و… مورد استفاده قرار می دهند. این صنعت همچنین در زمینه هایی نظیر خودرو سازی، موتور سیکلت سازی، دوچرخه سازی وهلی کوپترسازی کاربرد دارد. آبکاری فلزات را غالبا در صنایع هواپیمایی و پزشکی و دندان پزشکی نیز مورد استفاده قرار می دهند.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که عمده وسایلی که در منزلتان مورد استفاده قرار می دهید، به نوعی وابسته به صنعت آبکاری فلز هستند. تلویزیون، یخچال، آبگرمکن، بخاری، پلوپز و… از جمله مهم ترین این وسایل می باشند. صنایع مخابراتی و صنعت ساختمان نیز نمونه هایی از صنایع وابسته به صنعت آبکاری هستند.

نمایش همه
علاقه مندی ها ()